Karilan Sukuseura ry
Suvun kotipesä

Elämää Karilanmaan vaiheilta ja Antti Karilan muistelmia pääset lukemaan ylläolevien väliotsikoiden kautta.

Alla ladattavissa Alpo Karilan kirjoittama esitelmä Karilan tilan ja suvun vaiheista, sekä lainhuudot Karilanmaan tilan ostamisesta 1850-1851.Alla ladattavissa Karilan suvun historiikin osa "Elämää Karilanmaan vaiheilla" sekä luettavissa historiikin saatesanat.

Elämää Karilanmaan vaiheilta
Karilan suvun historiikki.pdf (5.49MB)
Elämää Karilanmaan vaiheilta
Karilan suvun historiikki.pdf (5.49MB)
SAATESANAT
 
Tämä Karilanmaan – Karilan historiikki perustuu monien sukuumme kuuluvien henkilöiden haastatteluihin, muisteluihin ja selvityksiin. Keskeisiä haastateltuja ovat olleet Elma Salmela ja Mirja Järvinen sekä edesmenneet Lyyli Valkeajärvi ja Eero Karila. Keskeistä antia ovat talon pitkäaikaisen isännän, Mauno Karilan antamat kuvaukset menneen vuosisadan tapahtumista ja kehityksestä yhdessä puolisonsa Aira Karilan kanssa. Viime vuosikymmenten vaiheista ja tapahtumista ovat välittäneet tietoja ja kokemuksiaan heidän lapsensa. Hannele Vesala on laatinut huomattavan osan nuoremman polven kokemuksia kuvaavasta osasta. Markku ja Merja Karila ovat kertoneet nykyiseen talonpidon kulkuun liittyneitä kokemuksiaan. Viljo Karilan poika, Eero on myös kertonut Karilan tienoon vaiheista. Metsästyksestä, suvun miesten keskeisestä harrastuksesta, on laatinut mainion kuvauksen Pentti Valkeajärvi.
 
Valokuvia historiikkiin on saatu suvun jäsenten kuvakokoelmista. Erityisesti 19701980-lukujen kuvat ovat suurelta osin Jarmo Kovasen tallentamia. 
 
Historiikin kokoamisesta ja toimittamisesta ovat vastanneet  Antti Karila ja Vuokko Kovanen. 
 
Kokonaisuuden valmistamisen painatusta varten on hoitanut Kauko Wirén. 
 
Historiikki on vain suppea välähdys menneitten kahden vuosisadan historiaan. Toivomme kuitenkin, että julkaisumme mahdollisista puutteistaan huolimatta antaa elävän ja moni-puolisen kuvan sukumme kantatilan vaiheista.
 
 
Antti Karila ja Vuokko Kovanen    
 

Alla mainitut henkilöt ovat tehneet tiimityön tämän kirjan aikaan saamiseksi.
 
Antti Karila       Vuokko Kovanen      Kauko Wirén       Hannele Vesala